مدیر کل اداره راه و شهرسازی آذربایجان شرقی بیان کرد؛

رسیدگی به حاشیه نشینی اولویت مدیران

رسیدگی به حاشیه نشینی اولویت مدیران
Facebook Twitter LinkedIn

۱۸:۴۶ | ۱۳۹۸/۰۴/۰۳

مدیر کل اداره راه و شهرسازی آذربایجان شرقی با بیان اینکه برنامه های ویژه ای برای حاشیه نشینان تبریز دارد، گفت: رسیدگی به حاشیه نشینی در تبریز فصل مشترک مدیران ارشد شهری است.
به گزارش اخبار ساختمان، جلسه ۱۲۹ شورای اسلامی شهر با حضور اعضای شورا و مدیر کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی برگزار شد.

توجه به موضوع بیماری کنترل فشار خون و رفع مخاطرات آن با اجرای طرح کمپین کنترل فشار خون با حضور رییس مرکز بهداشت شهرستان تبریز و بررسی معضلات حاشیه نشینی و بافت های فرسوده از جمله دیگر مباحثی بود که با حضور مدیر کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی مورد بررسی قرار گرفت.

در آغاز این جلسه علی عبادی رئیس مرکز بهداشت شهرستان تبریز در جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز ضمن تاکید بر اهمیت همکاری نهادها برای ادامه اجرای کمپین بسیج ملی کنترل فشار خون گفت: اهمیت بیماری فشار خون به دلیل اینکه این بیماری بسیار شایع و در عین حال نهفته است بسیار بالاست.

وی تاکید کرد: از بین هر سه نفر، یک نفر به این بیماری مبتلا بوده و سالانه ۱۶۰ هزار نفر از این بیماری جان خود را از دست می دهند.

وی اضافه کرد: تمامی افراد بالای ۳۰ سال، بیماران کلیوی و زنان باردار در هر رده سنی می توانند از ۱۸ خرداد تا ۱۵ تیر ماه سال جاری همه روزه با در دست داشتن کارت ملی خود به خانه های بهداشت مستقر در مناطق و سازمانها مراجعه کرده و از وضعیت فشار خون خود مطلع شوند.

وی با بیان اینکه ایستگاه های ثابت و سیار غربالگری فشار خون در تمام نقاط و ادارات مشغول انجام تست فشار خون از شهروندان هستند گفت: شهروندان نیز باید در نهایت همکاری با این ایستگاه ها برای سلامت خود گام بردارند.

مدیر کل اداره راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه رسیدگی به وضعیت حاشیه نشینی و بازآفرینی بافت های ناکارآمد را فصل مشترک فعالیت های مدیران ارشد شهری دانست.

ابوالقاسم سلطانی گفت: اگر معماری سازمانی را بتوانیم در سطح مجموعه راه و شهرسازی پایه گذاری کنیم اتفاق خوب را شاهد خواهیم بود.

وی ادامه داد: این اداره کل در سال ۹۷ نزدیک ۱۳ هزار میلیارد اعتبار ملی برای پروژه ها تخصیص داده است که از این میان ۶۲,۰۰۰ میلیارد ریال از آن مربوط به پروژه های آزاد راهی می شود.

سلطانی اضافه کرد: از ۱۱۰۰ کیلومتر در کشور ۵۰۰ کیلومتر در استان ما است اجرایی شده که ۵۰ درصد از میزان را شامل می شود.

وی در ادامه با ارائه گزارشی در خصوص مناطق و اراضی ملی جهت انتقال حاشیه نشینان گفت: ۴۸ هکتار از ضلع جنوبی حاشیه اتوبان پاسداران و ۴۲ متری انقلاب درگیر معضل حاشیه نشینی است و در اولویت اول و دوم جابجایی این اداره کل قرار دارد.

مدیر کل اداره راه و شهرسازی استان اظهار داشت: شهرک جوانان، منطقه اسد گولی، قازان داغی، اراضی ملی بعدی آخر طالقانی و شهرک طلایی از اراضی هدف جهت اسکان حاشیه نشنیان بشمار می روند.

تاکنون اقدام شایسته ای در خصوص حاشیه نشینی انجام نشده است

عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه سخنان مدیر کل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه تاکنون اقدام شایسته ای در خصوص حاشیه نشینی از سوی شورا و شهرداری تبریز صورت نگرفته است.

محرم محمد زاده گفت: محلات حاشیه ای تبریز همچنان با کاستی ها مواجه است و متاسفانه نهادهای مرتبط حرکتی اصولی برای رفع این کاستی ها انجام نداده است.

وی با اشاره به اینکه جان انسان ها ارزشمند بوده و باید به آن بها داده شود گفت: میخواهم بدانم در این کشور مدیران چقدر به جان انسان ها اهمیت می دهند؟

شهرام دبیری دیگر عضو شورا نیز با بیان اینکه سیاست کلی جهان در خصوص سکونتگاه های غیر رسمی توانمند سازی درهمان محل انجام شود جز در مواردی که مکان غیر ایمن باشد.

وی ادامه داد: بزرگترین معضل در گذشته عدم اختصاص مکان رایگان به شهرداری توسط اداره راه و شهرسازی بود که اخیراً در جریان سفر وزیرراه، تفاهم نامه ای در این خصوص منعقد شد

دبیری اظهار داشت: اگر مصوبات انجام شود قطعاً اتفافات خوبی در این خصوص خواهد افتاد و شهرداری باید با شرکت بازآفین قراردادی امضا کند.

عبداله تقی پور، دیگر عضو شورای شهر تبریز نیز در خصوص بحث ساماندهی حاشیه نشینی در تبریز گفت: بخش عمده ای از ساکنین شهر تبریز با شهرستان های اطراف به صورت روزانه تردد دارند، در سال گذشته طی ۴ماه نخست، فقط در جاده اهر_ تبریز تعدادی از هموطنان ما جان خود را از دست داده اند، این نشانگر آن است این جاده پر خطر بوده و نیازمند تسریع در تکمیل پروژه آزادراهی در این منطقه هستیم.

وی با بیان اینکه جای بسی تامل است که آزاد راه تبریز_اهر در ۱۵ سال هنوز تکمیل نشده است، گفت: این کارنامه بد عمرانی برای آذربایجان‌شرقی محسوب می‌شود.

فریدون بابایی اقدم، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این باره گفت: نقشه های محدوده حاشیه نشینی تبریز مورد غفلت قرار گرفته و چندین سال است که نقشه بافت فرسوده تغییری نکرده است.

به گفته وی ارقام ارائه شده برای حاشیه نشینی واقعی نیستند و سالهای گذشته نیز همین رقم را برای حاشیه نشینی مطرح می کردند.

وی ضمن انتقاد از درخواست اداره کل راه و شهرسازی استان مبنی بر درخواست از شورا جهت دریافت اراضی ملی گفت: متولی زمین دولت است و نباید از شهرداری درخواست زمین شود.

فرج قلیزاده، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص بحث بافت های فرسوده و حاشیه نشین گفت: آیا آثار اجتماعی و فرهنگی و تاثیر آن در بهم ریختن آرامش این پروژه ها مطالعه شده یا نه؟!

بافت فرسوده در تبریز به موضوع شهرنشینی غلبه کرده است

سونیا اندیش، دیگر عضو شورا نیز در این جلسه تبریز را یکی از کلانشهرهایی دانست که بافت فرسوده به موضوع شهرنشینی غلبه کرده است و یک سری بی توجهی ها باعث شده روز به روز مهاجرت از روساها به شهر افزایش یاید.

وی با بیان اینکه تبریز شدیدترین ضربه را در این راستا دیده است، گفت: الان به بافت ناکارآمد رسیدیم که واقعاً در حال زایش بوده و بافت ناکارامد اینک به مرحله اشباع رسیده است.

وی یکی از مسائل مطرح در این خصوص را موضوع تخلفات ساختمانی دانست و گفت: باید مشخص شود متولی توقف این تصرف ها کیست

محمد اشرف نیا، دیگر عضو شورا در ادامه اظهار کرد: موضوع بافت های فرسوده و حاشیه نشینی چندین سال است که وجود دارد و موضوع بازافرینی اقدامی که اخیراً شروع شده و طبق گفته وزیر ۷هزار واحد مسکن برای تبریز در نظر گرفته شده است.

مسعودی ریحان عضو شورای شهر تبریز نیز در ادامه گفت: از نظر بزرگراه هایی که در استان ما وجود دارد، رتبه ۲۳ کشوری را داریم و در قعر جدول قرار گرفته ایم.

وی ادامه داد: سال ۸۷ کلنگ جاده اهر را زده ایم و در سال ۹۱ این جاده ۳۰ درصد پیشرفت داشته است!، ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار این جاده اختصاص نیافت و جاده اهر با آمار بالای تصادفات، اهالی قره داغ را داغدار کرده است

وی با اشاره به بافت حاشیه نشین تبریز نیز گفت: هم شهرداری وهم مسکن و شهرسازی مطالعاتی در خصوص بافت فرسوده ترتیب دهند تا در این رابطه موفق تر عمل کنیم.

کریم صادق زاده نیز ادامه داد: ۲۵ سال پیش شهرک صیاد شیرازی جهت سکونت اقشار آسیب پذیر در نظر گرفته شده و ۳۴۷ هکتار برای آن تصویب شده است ولی اداره کل راه و شهرسازی مدت هاست که از کار در این منطقه دست کشیده و هیچ گونه اقدامات اساسی صورت نگرفته است.

۴۰۰ هزار نفر در تبریز در بافت فرسوده زندگی می کنند

سلطانی در ادامه گفت: ۴۰۰ هزار نفر در تبریز در بافت فرسوده زندگی می کنند. جابجایی حاشیه نشینی نیازمند یک همدلی بزرگ است، در استان ما مسئول بازآفرینی، استاندار است و ۲۴ ارگان مسئولیت مستقیم در این ستاد دارند.

وی در خصوص جاده تبریز_ اهر نیز گفت: در حال حاضر ۶۵ کیلومتر از این آزادراه در چهار خط آماده است و برای ادامه جاده تبریز_ اهر نیازمند ۱۴۰ میلیارد اعتبار هستیم.

فرج قلیزاده در ادامه این جلسه با طرح موضوع هیئت امنای مرکز پژوهش ها، گفت: بخاطر شائبه ایجاد شده در خصوص رای گیری در انتخاب اعضای هیت امنای مرکز پژوهش ها، از عضویتم در آنجا استعفا می‌دهم،

بابایی اقدم، نیز اظهار کرد: وقتی در مقابل رسانه ها و افراد حاضر در جلسه این اتفاق می افتد، جای تاسف دارد و این سوظن را ایجاد می کند که آیا در سایر رای گیری ها نیز آن اتفاقات می افتد؟

شکور اکبرنژاد رئیس شورای شهر تبریز نیز گفت: الان بحث استعفا نباید مطرح شود و باید سر فرصت صحبت کنیم.

فرج قلیزاده نیز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سفر سعید نیکو خصلت، عضو شورا به کشور کانادا گفت: نیکو خصلت رامبد جوان نیست که برای او حاشیه سازی شود، شرایط سفر آنها هم آنگونه نیست. وی به خاطر کار علمی به کانادا رفته و شائبه ها در این خصوص بی مورد است.

مهر

برچسب ها:

بافت ،فرسوده ،حاشیه نشینی 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman