گزارشی از تاثیرات کرونا بر بازار مسکن

گزارشی از تاثیرات کرونا بر بازار مسکن
Facebook Twitter LinkedIn

۲۲:۱۱ | ۱۳۹۸/۱۲/۱۳

بررسی‌های میدانی حاکی از آن است طی دو هفته اخیر که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرده و تعداد معاملات پایین آمده، قیمت‌ها در بازار مسکن افزایش نیافته، اما کاهش محسوسی هم نداشته است.
به گزارش اخبار ساختمان، فروشندگان حاضر نیستند حتی در شرایط فعلی که بازار مسکن تحت تاثیر کرونا با افت مواجه شده و معاملات تقریباً قفل شده است، نرخ‌های پیشنهادی را پایین بیاورند.

گزارشی کوتاه درخصوص بازار مسکن تحت تاثیر کرونا را در ادامه می‌خوانید:

انجماد قیمتی در شرایطی بر بازار ملک حاکم است که رصد بازار مسکن شهر تهران در روز دوشنبه ۱۲ اسفندماه نشان می‌دهد تعداد بازدیدها، تعداد قراردادها و بازخوردهای آگهی‌ها در فضای مجازی به یک چهارم هفته قبل کاهش یافته است.

این در حالی است که گزارشهای میدانی از دو تغییر قیمتی در بازار مسکن متأثر از افزایش نرخ بنزین و انتخابات مجلس شورای اسلامی حکایت دارد؛ به طوری که میانگین قیمت مسکن شهر تهران در بهمن ماه ۱۴ درصد نسبت به آبان ماه افزایش یافته است.

در این شرایط که قیمت‌های اسمی افزایش پیدا کرده، عمده کارشناسان رکود بازار مسکن در سال ۱۳۹۹ را محتمل می‌دانند که احتمالاً برای ۱۰ تا ۱۲ فصل نرخ ها دارای ثبات خواهد بود و در واقع با توجه به تورم سیستماتیک در سطح اقتصاد کلان با کاهش قیمت واقعی مسکن مواجه می‌شویم.

حسین عبده تبریزی - تحلیلگر بازار مسکن - معتقد است: همان قدر که ریزش بورس محتمل و قابل پیش‌بینی است، کاهش قیمت واقعی مسکن نیز به تدریج و در ماه‌های آینده قطعی رخ خواهد داد.

هم‌چنین سلمان خادم‌المله - کارشناس اقتصاد مسکن - می‌گوید: مدت‌هاست قیمت مسکن از تعادل عرضه و تقاضا خارج شده است. بدین معنا که تقاضای مصرفی به شدت سرکوب شده و بسیار کم شده است.

وجوهی که هم‌اکنون به بخش مسکن می‌آید ناشی از سرمایه‌گذاری است. چون با این وضعیت بدترین کار نگه داشتن پول نقد است. معتقدم نهایت افزایش قیمت مسکن برای سال ۱۳۹۹ معادل نرخ تورم عمومی است.

میزان

برچسب ها:

مسکن ،ویروس کرونا 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman