رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مطرح کرد:

بافت‌های ناکارآمد شهری احیا می‌شود

بافت‌های ناکارآمد شهری احیا می‌شود
Facebook Twitter LinkedIn

۱۸:۵۱ | ۱۳۹۸/۰۹/۱۲

دومین کنفرانس صنعت ساخت کشور با حضور کشورهای خاورمیانه در راستای احیای بافت‌های ناکارآمد شهری و توسعه صنعت ساختمان سبز برگزار می‌شود.
به گزارش اخبار ساختمان، محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در نشست خبری دومین کنفرانس و نمایشگاه صنعت ساخت با بیان اینکه یکی از وظایف مهم مرکز تحقیقات فراهم آوردن زمینه برای توسعه فناوری‌ها و توسعه صنعت ساخت در کشور است گفت: این اقدامات از طریق تدوین ضوابط، آیین‌نامه‌ها و صدور گواهینامه‌های فنی برای محصولات ساختمانی انجام می‌شود.

او افزود: برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی می‌تواند زمینه‌ساز رونق و توسعه بخش ساختمان شود و با توجه به گستردگی فعالیت مرکز تحقیقات سالانه و یا دو سالانه ما شاهد برگزاری سمینارهایی در زمینه‌های بتن، قیر و آسفالت و مهندسی ساختمان هستیم.

شکرچی زاده گفت: یکی از مسائلی که در این بخش بسیار اهمیت دارد و به صورت کلی وضعیت صنعت ساخت را بررسی می‌کند نشست عمومی در حوزه این صنعت است و با توجه به آن که صنعت ساخت در کشور توسط بخش خصوصی انجام می‌شود وظیفه دولت در این بخش سیاست‌گذاری و تسهیل‌گری است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: بنابراین برگزاری دومین نمایشگاه صنعت ساخت با همکاری بخش خصوصی انجام می‌شود و با توجه به آن که اولین کنفرانس صنعت ساختمان نتایج بسیار خوبی در این بخش داشته است بنابراین فعالان صنعت ساخت تصمیم گرفته‌اند برای دومین بار توانمندی‌های خود را ارائه کنند.

او اظهار کرد: موارد علمی مطرح شده یک همگرایی را ایجاد کرده و خوشبختانه شاهد ظرفیت‌سازی ارزشمندی در عرصه صنعت ساختمان هستیم.

شکرچی زاده اظهار کرد: از حیث نیروی انسانی و مشاورهای تخصصی طی سال‌های گذشته با محدودیت‌های بسیار زیادی مواجه بودیم بنابراین تصمیم گرفتیم از حیث بودجه عمرانی از ظرفیت‌های کشورهای خارجی استفاده کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: باید عرصه کار در حوزه ساختمان به فراتر از مرزهای کشور ببریم و فرا منطقه‌ای نگاه کنیم به طوری که اقداماتی را در طی سال‌های گذشته در جهت صدور خدمات فنی و مهندسی انجام داده‌ایم.

او توضیح داد: در عرصه صدور خدمات از ظرفیت‌های دیپلماسی باید استفاده کنیم به طوری که ما در سال‌های گذشته رایزنی‌هایی با کشورهای هم جوار در راستای توسعه صنعت ساخت انجام داده‌ایم و رابطه‌ای با فعالان صنعت ساخت در کشور ایجاد کرده‌ایم.

شکرچی زاده توضیح داد: موضوعات علمی و مفیدی برای صنعت ساخت توسط متخصصان ارائه شده و در حوزه محیط زیست مصرف انرژی هم با توجه به وضعیت کنونی کشور اقداماتی را انجام داده‌ایم.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تأکید کرد: مسئله دیگری که در صنعت ساخت به آن خواهیم پرداخت بازآفرینی شهری و احیای بافت‌های ناکارآمد و راهکارهایی برای برون رفت از این بخش است که توسط دست‌اندرکاران و صاحب اندیشه مطرح خواهد شد.

او گفت: این کنفرانس با استفاده از منابع بخش خصوصی و با همکاری بخش خصوصی برگزار خواهد شد و ما در این نشست راهکارهای علمی را برای برگزاری کنفرانس‌های تخصصی ارائه خواهد شد.

شکرچی‌زاده با اشاره به اینکه در برگزاری این کنفرانس‌ها سعی خواهیم کرد خدمات فنی و مهندسی را ارتقا دهیم، گفت: تعاملاتی با سفارتخانه‌های کشور‌های مختلف داریم تا بتوانیم فناوری‌های روز کشور‌های مختلف را ساخت و ساز‌ها به دست بیاوریم.

او با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی اقدامات گسترده‌ای در تاب آور کردن شهر‌ها انجام داده است، گفت: تکالیفی که قانون مدیریت بحران مصوب شهریور ماه ۹۸ در بند "ض" بر عهده مرکز تحقیقات قرارداده و الزاماتی را برای افزایش تاب آوری شهر‌ها تعیین کرده است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه این مرکز وظایفی را در قانون مدیریت بحران پیاده سازی خواهد کرد، گفت: شناسایی پهنه گسل‌های اصلی، فرونشست، ساختمان‌های بلندمرتبه و مواردی که قانون مدیریت بحران بر عهده این مرکز قرار داده همواره دنبال می‌شود و با انجام این اقدامات تاب آوری شهر‌ها را افزایش خواهیم داد.

شکرچی‌زاده با اشاره به اینکه ۷۵ کیلومتر از استان تهران در پهنه گسل‌های اصلی زلزله قرار دارد، گفت: ۲۵ کیلومتر مربع از ۷۵ کیلومتر زون‌های ساختمانی است.

او یادآور شد: متأسفانه بخش عمده‌ای از گسل‌های زلزله در بافت‌های فرسوده قرار دارد که میزان خطر در این حوزه را دو برابر می‌کند.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: تاکنون حریم گسل‌های اصلی ۶ شهر تهران، مشهد، تبریز، کرج، کرمان و زنجان تعیین و تهیه شده که تعدادی از آن‌ها را به شورای عالی شهرسازی و معماری قرار داده‌ایم.

شکرچی‌زاده توضیح داد: برای مقاوم سازی ساختمان‌هایی که در پهنه گسل‌های اصلی قرار دارند هشدار‌های زیادی به شرکت‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف داده‌ایم و همواره تأکید کرده‌ایم که مقاوم سازی ساختمان‌های حریم گسل‌های اصلی در بافت‌های فرسوده شهر‌ها انجام شود.

او با اشاره به اینکه نقشه حضور ساختمان‌های مهم از جمله بیمارستان‌ها و مراکز حیاتی در حریم گسل‌های اصلی این شهر‌ها تهیه و تصویب شده است، گفت: در کشور تاکنون آمار آمایش و پایش در زمینه گسل‌های زلزله انجام نشده، اما در ۶ شهر از جمله تهران، مشهد، تبریز، کرج، کرمان و زنجان گسل‌های اصلی زلزله تعیین شده است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: در حال احصا ساختمان‌های مهم از جمله بیمارستان‌ها، مراکز حیاتی و حساس هستیم که مقدمات جابجایی آن‌ها را فراهم کنیم.

باشگاه خبرنگاران

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman