بررسی ویژگی های سازه های فولادی

بررسی ویژگی های سازه های فولادی
Facebook Twitter LinkedIn

۱۴:۲۰ | ۱۳۹۸/۰۳/۰۹

سازه فولادی پیچیده زمانی اتفاق می افتد که سازندگان اسکلت فولادی، قطعات را پوشش داده و نقاشی شده تولید می کنند که پس از آن به محل ساخت و ساز منتقل می شوند و به سادگی در محل نصب می شوند. این روش ساخت، روش ترجیحی ساخت سازه های فولادی است، به عنوان بخش عمده ای از ساخت آن می تواند در کارگاه ها با ماشین آلات، اشتعال، و شرایط کاری انجام شود.
به گزارش اخبار ساختمان، بیشتر سازه های فولادی با نوعی فولاد، به نام فولاد سبک انجام می شود. فولاد سبک ماده ‌ای بسیار قوی است. یک نوار دایره ای از فولاد 1 اینچ / 25 میلیمتر قطر را بگیرید اگر شما این نوار را به طور امن به سقف خود وصل کنید، می توانید 20،000 کیلوگرم (20 تن) را از آن آویزان کنید. این قدرت فوق العاده از مزایای عالی برای ساختمان ها است.

یکی دیگر از ویژگی های مهم سازه های فولادی، انعطاف پذیری آن است. سازه های فولادی بدون ترک خوردن می توانند خم شوند، که یکی دیگر از مزایای بزرگ است، که یک ساختمان فولادی هنگامی که باد، و یا یک زلزله آن را تحت فشار قرار می دهند، انعطاف پذیری بسیار خوبی دارد. خصوصیت سوم فولاد، شکل پذیری یا انعطاف پذیری آن است.

این بدان معنی است که هنگامی که به طور ناگهانی به آن نیروی بزرگ اعمال می شود، همانند شیشه نیست، اما به آرامی خم می شود. این ویژگی به ساختمان های فولادی اجازه می دهد تا تغییر شکل دهند، در نتیجه این حالت هشداری برای فرار ساکنان ساختمان می شود. شکست در سازه های فولادی ناگهانی نیست – سازه فولادی به ندرت فرو می ریزد. فولاد در اکثر موارد به علت این خواص در زلزله بسیار بهتر است.

با این حال یکی از ویژگی های مهم فولاد این است که استحکام خود را به سرعت در آتش از دست می دهد. در حدود 500 درجه سانتی‌گراد (930 درجه فارنهایت)، فولاد سبک تقریبا نیمی از قدرت خود را از دست می دهد. این همان چیزی است که در فروپاشی برج های تجارت جهانی در سال 2001 اتفاق افتاد. بنابراین، فولاد در ساختمان ها باید از آتش سوزی یا درجه حرارت بالا محافظت شود.

سازه های فولادی در کجا استفاده می شوند؟

* ساخت و ساز های فلزی اغلب در موارد زیر استفاده می شود.
* از سازه‌های فولادی در ساختمان های بلند به علت قدرت آنها، وزن کم و سرعت ساخت و ساز بالا استفاده می شود.
* از سازه‌های فولادی در ساختمان های صنعتی به دلیل توانایی آنها برای ایجاد فضاهای بزرگ با هزینه کم، استفاده می شود.
* در ساختمانهایی که به عنوان انبار ساخته می شوند هم به همین دلیل از سازه های فولادی استفاده می شود.
* در ساختمانهای موقت این سازه ها برای راه اندازی و حذف سریع هستند.

انواع سازه های فولادی

انواع مختلفی از سازه های فولادی وجود دارد.

سازه فولادی متداول، زمانی است که سازندگان اسکلت فولادی، اجزای فولاد را به طول های صحیح برش، و سپس آنها را به هم جوش می دهند تا سازه نهایی را بدست آورند. این حالت می تواند به طور کامل در محل ساخت و ساز، یا بخشی از کارگاه، به منظور ایجاد شرایط کار بهتر و کاهش زمان، انجام شود.

سازه فولادی پیچیده، زمانی اتفاق می افتد که سازندگان اسکلت فولادی، قطعات را پوشش داده و نقاشی شده تولید می کنند که پس از آن به محل ساخت و ساز منتقل می شوند و به سادگی در محل نصب می شوند.

سازه فولادی پیچیده زمانی اتفاق می افتد که سازندگان اسکلت فولادی، قطعات را پوشش داده و نقاشی شده تولید می کنند که پس از آن به محل ساخت و ساز منتقل می شوند و به سادگی در محل نصب می شوند. این روش ساخت، روش ترجیحی ساخت سازه های فولادی است، به عنوان بخش عمده ای از ساخت آن می تواند در کارگاه ها با ماشین آلات، اشتعال، و شرایط کاری انجام شود. اندازه قطعات سازه های فولادی، معمولا توسط اندازه کامیون یا تریلرکه توسط آنها حمل می شود، مشخص می شوند.

این اندازه ها معمولا حداکثر 6 متر (20 فوت) برای کامیون های معمولی و 12 متر (40 فوت) برای تریلر های طولانی است. از آنجایی که تنها کاری که در محل انجام می شود، این است که قطعات فولادی را بلند می کنند(با جرثقیل) و با پیچ و مهره می بندند، کار در محل بسیار سریع است. ساختمان های پیش طراحی شده نمونه ای از سازه فولادی پیچیده ای است که توسط یک شرکت برای صاحب ساختمان طراحی، ساخت، حمل و نصب می شود.

سازه فولادی سبک، نوعی از سازه است که در ساختمان های مسکونی و کوچک در شمال امریکا و بخش های اروپایی رایج است. سازه فولادی سبک در قالب ورق فولادی نازک (1-3 میلی متر) است که به شکل C یا Z خم شده است.

وزن سازه های فولادی

یک ساختمان یک طبقه 5 × 8 متر (16 × 26 فوت) را در نظر بگیرید. بیایید ابتدا این را با بتن، با چهار ستون در گوشه ها، تیرآهن بین ستون ها و یک قطعه بتنی با ضخامت 150 میلیمتر (6 ") در بالای آن بسازیم. این ساختار وزنی در حدود 800 کیلوگرم در متر مربع یا 32 تن 32000 کیلوگرم است. اگر به جای بتن این ساختمان را با فولاد می‌ساختیم، با یک سقف شیب دار با ورقه های فلزی سفارشی با عایق، وزن آن فقط 65 کیلوگرم در متر مربع می‌شد. ساختمان با اسکلت فولادی تنها 2.6 تن (2600 کیلوگرم) وزن داشت. بنابراین ساختمان بتنی بیش از 12 بار سنگین تر است.

این اختلاف برای سازه های یک طبقه است - در سازه های چند طبقه، تفاوت کمتر خواهد بود، زیرا کف های ساختمان های فولادی چند طبقه از قطعه بتنی برای مصارف اقتصادی ساخته شده اند - اما تفاوت هنوز هم قابل توجه است.

این وزن کم از ساختمان های قاب فولادی به این معنی است که آنها باید به پایه هایی متصل شوند تا در برابر نیروهای باد مقاوم باشند.

در سازه های فولادی، کیفیت تیرآهن نیز بسیار تاثیرگذار می باشد. اگر قصد خرید تیرآهن برای سازه های پروژه هایتان را دارید، با اعتماد به فولاد ایرانیان این نیاز خود را تامین کنید.

مزایای سازه های فولادی

سازه های فولادی دارای مزایای زیر است:

در محل بسیار سریع ساخته می شوند، زیرا کارهای زیادی را می توان در کارخانه انجام داد.

انعطاف پذیر هستند، که آنها را در مقاومت در برابر نیروها، مانند نیروی باد یا زلزله، بسیار خوب می سازد.

آنها می توانند به هرشکلی ساخته و با انواع مواد پوشانده شوند

طیف گسترده ای از روش های اتصال برای آنها وجود دارد، مانند پیچ و مهره، جوشکاری و پرچین

معایب سازه های فولادی

سازه های فولادی دارای معایب زیر هستند:

آنها در دماهای بالا مقاومت خود را از دست می دهند و به آتش حساس می شوند.

آنها در محیط مرطوب یا دریایی خورده می‌شوند.

ایلنا

برچسب ها:

سازه ،فولاد ،ساختمان 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman