مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن عنوان کرد:

ملاک بانک برای تشخیص عمر ملک چیست؟

ملاک بانک برای تشخیص عمر ملک چیست؟
Facebook Twitter LinkedIn

۱۵:۴۷ | ۱۳۹۹/۰۵/۲۷

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن تاریخ صدور پروانه ساختمانی را ملاک بانک برای تشخیص قدمت ساختمان عنوان کرد.
به گزارش اخبار ساختمان، آقای محمدحسن مرادی با اعلام جزئیات افزایش سقف سنی واحد‌های مسکونی مشمول دریافت تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن یکم، گفت: ملاک بانک برای تشیص قدمت ساختمان تاریخ صدور پروانه ساختمانی یا جواز ساخت است.

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن در خصوص افزایش سقف سنی واحد‌های مسکونی مشمول وام صندوق پس‌انداز مسکن یکم، افزود: این کار به این جهت انجام شد تا کمکی به سپرده‌گذاران حساب صندوق پس انداز مسکن یکم شود و این دسته از افراد بتوانند املاکی را تهیه کنند تا در استطاعات مالی آن‌ها قرار بگیرد.

وی ادامه داد: افزایش سقف سنی واحد‌های مسکونی مشمول وام صندوق مسکن یکم به پیشنهاد بانک مسکن و موافقت بانک مرکزی انجام شده است که بر اساس آن قدمت واحد‌های مسکونی از 15 سال به 20 سال افزایش پیدا کرد.

مرادی هدف از این اقدام بانک مسکن را، ایجاد شرایط بهتر برای خرید واحد‌های مسکونی با قیمت پایین‌تر برای دارندگان حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه این اقدام از سه ماه قبل آغاز شده است، گفت: هم‌اکنون این موضوع به شبکه بانکی ابلاغ شده و با مکاتباتی که با بانک مرکزی انجام شده، هفته گذشته مجوز اجرایی شدن آن به بانک مسکن ابلاغ شد که همان هفته گذشته، اجرایی شدن این مهم از سوی بانک مسکن به شبکه بانکی ابلاغ شد و در حال حاضر، اجرایی شده است.

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن تصریح کرد: ملاک بانک برای تشیص قدمت ساختمان تاریخ صدور پروانه ساختمانی یا جواز ساخت است.

مرادی اضافه کرد: بعضا ممکن است پایان کار تاریخ دیگری اعلام کند که این اشتباه است و تسهیلات گیرندگان را دچار مشکل می‌کند و وقتی به بانک مراجعه می‌کنند امکان ارایه تسهیلات به آن‌ها وجود ندارد. تاکید می‌شود که ملاک بانک برای تعیین قدمت ساخت از تاریخ صدور پروانه ساخت است و کسانیکه در سال‌های 99 بسته تسهیلاتی را دریافت می‌کنند می‌توانند پروانه‌های صادره سال 79 به بعد را برای استفاده از تسهیلات مسکن، انتخاب کنند.

گفتنی است، سقف تسهیلات مسکن در تهران 80 میلیون تومان، در مراکز استان‌ها و شهر‌های بالای 200 هزار نفر جمعیت، 60 میلیون تومان و در سایر شهر‌ها 40میلیون تومان است که این میزان برای زوجین دو برابر می‌شود و زوجین می‌توانند در تهران 160 میلیون تومان، در مراکز استان‌ها و شهر‌های بالای 200 هزار نفر جمعیت 120 میلیون تومان و در سایر شهر‌ها 80 میلیون تومان تسهیلات را به شرط سپرده‌گذاری به مدت تعیین شده برای یک پلاک استفاده کنند.
حداقل موجودی سپرده گذاری برای متقاضیان این نوع از تسهیلات 13.5 میلیون تومان است که در طی مدت سه سال

سپرده گذاری توسط متقاضیان سقف تسهیلات مسکن به آن‌ها اعطا می‌شود. بر اساس اعلام بانک مسکن، بهترین و کوتاهترین حالت ممکن برای دریافت تسهیلات سپرده‌گذاری 40 میلیون تومانی به مدت یکسال توسط سپرده گذاران است که بعد از یکسال سقف تسهیلات به آن‌ها پرداخت خواهد شد.

همچنین نرخ سود تسهیلات برای دارندگان حساب صندوق پس انداز مسکن یکم در بافت فرسوده 6 درصد و در خارج از بافت فرسوده هشت درصد و مدت بازپرداخت نیز 12 سال است.

آریا

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman