بهترین راهکار خانه‌دار کردن مردم چیست؟

بهترین راهکار خانه‌دار کردن مردم چیست؟
Facebook Twitter LinkedIn

۱۵:۴۷ | ۱۳۹۸/۱۰/۲۴

یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: بهترین راهکار خانه دار مردم این است که یک قرارداد 4 جانبه بین متقاضیان واقعی مسکن و سازندگان، بانک و وزارت راه و شهر سازی منعقد شود و پول به دست مصرف کننده و یا همان خریدار برسد و بعد هم خریدار مسکن، پول را به فروشنده مسکن بدهد و تعهداتی بین آنها مبادله شود.
به گزارش اخبار ساختمان، هرچند قدرت خرید مردم در بازار مسکن طی سالیان گذشته کاهش یافته، اما در یکی دو سال اخیر گزینه‌های قابل اتکایی در این بازار برای خانه‌‌دار شدن افراد مطرح شده است که می‌تواند میزان شانس مردم را برای خرید خانه افزایش دهد.

یکی از این گزینه ها تسهیلات بانکی است که به تازگی سقف آن افزایش یافته و حالا می توان قدری برای خرید خانه و خانه دار شدن امیدوار بود. با سیاست جدید دولت، وام مسکن 180 میلیون تومانی به 240 میلیون تومان افزایش یافت، هرچند که افزایش قیمت مسکن به قدری بوده است که افراد با این میزان وام مسکن و اندوخته خود نیز شانسی برای خرید خانه ندارند.

در همین رابطه هادی حق شناس کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص افزایش وام مسکن، گفت: کشور در شرایط فعلی، با رکود دست و پنجه نرم می کند. اگر فقط رکود حاکم بر اقتصاد ایران بود و تورمی در کشور وجود نداشت، تزریق مالی و یا سیاست مالی انبساطی می توانست موجب تحرک و هدایت اقتصاد از سمت رکود به سمت رونق باشد. در هنگام رکود، یکی از نسخه هایی که لازمه اجرایی شدن است، سیاست مالی انبساطی است.

وی بیان کرد: رکود و تورم بر اقتصاد ایران حاکم است که در این حالت سیاست مالی انبساطی، پاسخگو و کارساز نیست زیرا اگر اقتصاد ایران در شرایط تورم باشد، سیاست مالی انبساطی تورم را تحریک و در گرو آن، تورم افزایش می یابد.

حق شناس خاطرنشان کرد: سیاست مالی باید دقیق باشد یعنی هر نوع سیاست مالی برای هر نوع هدفی که سیاستگذاری شده است، باید برای همان هدف دنبال شود که می تواند موجب ثبات متغیرهای کلان اقتصادی شود، یعنی اگر 240 میلیون تومان در بازار مسکن صرف وام مسکن شود موجب این می‌شود که مسکن بین متقاضیان و عرضه کنندگان واقعی این پول تبادل شود همچنین به نفع اقتصاد خواهد بود و حتما موجب این می شود که مسکن اندکی از رکود خارج شده اما به شرطی که دولت در آن سیاست های پولی منضبطی را هم اجرایی کند، یعنی اینگونه نیست که فقط با سیاست مالی در بازار مسکن، معجزه ای در این بازار رخ دهد.

این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه اظهار کرد: دولت باید سیاست پولی منضبطی که موجب کاهش نرخ تورم هم باشد را در کنار سیاست مالی انبساطی، در دستور کار خود قرار دهد.

حق شناس در پاسخ به این سوال که مدل تامین مالی کشورهای پیشرفته در حوزه مسکن چگونه است و آیا دولت کمک می‎کند یا خیر؟ بیان کرد: در دنیا بخش اصلی تسهیلات خرید مسکن را بانک ها پرداخت می کنند. همچنین در دنیا تورم دو رقمی وجود ندارد. وقتی در اقتصاد ایران تورم 30 تا 40 درصد است این مسئله نمی گذارد کمک مالی دولت به سرانجام برسد و این مشکل بزرگی در اقتصاد ایران است.

وی افزود: پول دولت به عنوان تسهیلات مالی، برای خرید مسکن مناسب است اما وقتی محیط اقتصاد کلان با تورم های دورقمی مواجه است و انتظار اینکه سیاست پولی و سیاست مالی انبساطی و یا تسهیلات بانکی به نتیجه برسد، اشتباه است.

حق شناس بهترین راهکار برای خانه دار شدن مردم در شرایط فعلی را اینگونه بیان کرد: بهترین راه این است که بانک ها و سازنده های بخش مسکن با یکدیگر رو به رو شوند. به عنوان مثال بانک به سازندگان مسکن می گوید که تعدای مسکن بسازید و اقساط را بانک به شما پرداخت می کند، یعنی یک قرارداد 4 جانبه بین متقاضیان واقعی مسکن و سازندگان، بانک و وزارت راه و شهر سازی باشد که پول و یا وام مسکن به دست مصرف کننده و یا همان خریدار برسد و بعد هم خریدار مسکن، پول را به فروشنده مسکن بدهد و تعهداتی بین آنها مبادله شود. اگر چنین اتفاقی بیفتد این شیوه می تواند برای دهک های پایین که نوع مسکن برای آنها اهمیتی ندارد و فقط داشتن مسکن مهم است، جوابگو باشد اما برای دهک های متوسط رو به بالا، متراژ و محل مسکن اهمیت دارد. برای دهک های پایین، خرید مسکن آرزوست و شاید قراردادهای 4 جانبه راهکار مناسبی برای خانه دار شدن مردم باشد.

اقتصاد24

برچسب ها:

تسهیلات ،قیمت ،مسکن 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman