با دستگاه لایه‌نشانی ساخت داخل؛

افزایش مقاومت شیرآلات در برابر مواد خورنده

افزایش مقاومت شیرآلات در برابر مواد خورنده
Facebook Twitter LinkedIn

۱۱:۵۷ | ۱۳۹۸/۰۸/۱۸

یکی از شرکت‌های واردکننده شیرآلات با خریداری یک دستگاه لایه‌نشانی خلا اقدام به لایه‌نشانی این محصولات کرده و مقاومت نسبت به مواد شیمیایی خورنده و ضربه مقاومت ۱۰ برابری ایجاد کرده است.
به گزارش اخبار ساختمان، یکی از شرکت‌های صنعتی از سال ۱۳۸۸ در زمینه واردات و پخش لوازم بهداشتی حمام و دستشویی فعالیت خود را آغاز کرد، ولی به تدریج با کاربردی کردن فناوری نانو در این حوزه توانسته است با استفاده از فناوری پوشش‌دهی در خلاء، محصولاتی به بازار عرضه کند که در برابر عوامل خورنده نظیر مواد شیمیایی و جرم‌گیرها مقاوم هستند.

استفاده از این نانوپوشش‌ها، علاوه بر زیبایی و درخشندگی شیرآلات موجب شده تا مقاومت آنها در برابر مواد شیمیایی افزایش یابد. محققان این شرکت از فناوری لایه‌نشانی در خلاء (PVD) برای اعمال نانو پوشش‌هایی از جنس "تیتانیوم روی" بر روی سطح شیرآلات استفاده کرده است. با این روش که نوعی آبکاری در خلاء به شمار می‌رود، می‌توان رنگ طلایی و کرم بر روی سطح شیرآلات اعمال کرد. اعمال رنگ کرم بر روی شیرآلات با استفاده از روش آبکاری PVD موجب افزایش عمر پوشش‌ها، زیبایی و درخشندگی این محصولات شده است.

استفاده از مواد شوینده و جرم‌گیرها موجب آسیب رسیدن به شیرآلات می‌شود؛ چرا که بخارات این مواد روی بدنه شیرآلات نفوذ کرده و پوشش را به مرور زمان از بین می‌برد. اما با این روش می‌توان نانوپوششی روی سطح ایجاد کرد که ساختار یکنواخت و عاری از خلل و فرج داشته باشد، ضمن آنکه نفوذ بخارات شیمیایی در آن به حداقل برسد.

در حال حاضر این شرکت از دستگاه PVD ساخت داخل توسط یکی از شرکت‌های دانش بنیان استفاده می‌کند و به دلیل عملکرد مثبت این دستگاه به دنبال خرید دستگاه دیگری از این شرکت است.

آبکاری در خلا عبارت است از نشاندن لایه نازک از یک ماده بر روی سطح مورد نظر در محیط خلأ به کمک فاز بخار. این نوع پوشش‌دهی در ابتدا برای سخت‌کاری روی فلزات و در صنایع خاص اعم از قطعات صنعتی، هوا فضا، نظامی و مخابراتی کاربرد داشت و اکنون در بسیاری از صنایع از جمله سرامیک، کریستال، بلور و شیشه و لوازم ساختمانی، شیرآلات بهداشتی، یراق‌آلات ساختمانی دستگیره در و قطعات دکوراتیو و تزئینی و لوازم پزشکی کاربردهای فراوانی یافته است.

این نوع روش آبکاری با استفاده از دستگاه PVD (لایه‌نشانی نانو در خلا) انجام می‌شود که توسط یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به صنعت عرضه شده است. محصول لایه‌نشانی شده با این دستگاه در مقایسه با روش آبکاری معمول خواص ویژه‌ای بر روی سطوح چون قطعات خودرویی و یا سرامیکی ایجاد می‌کند. عملکرد دستگاه PVD به این گونه است که هوای محیط تخلیه می‌شود و در فشار پایین و در اتمسفر کنترل شده، ذرات ماده‌ای که قرار است لایه‌نشانی شود، به صورت پودر در اندازه‌های میکرو و یا نانو تولید شده و این ذرات را بر روی سطوحی که در مقابل آن قرار گرفته می‌گیرند و نشانده می‌شوند.

اعمال این لایه بر روی سطوح مورد نظر برای ایجاد بهبود خواص سطوح سخت به سایش و خوردگی است. این روش موجب افزایش چند برابری کیفیت محصولات لایه‌نشانی شده خواهد شد، به گونه‌ای که قطعاتی که با استفاده از روش‌های آبکاری در خلا پوشش داده می‌شود، دارای طول عمر خاصی است؛ ولی با استفاده از روش نانو خلا اعمال پوشش مورد نظر و طول عمر قطعات را تا ۱۰ برابر افزایش می‌دهد.

اعمال پوشش‌های نانوساختار موجب افزایش سختی و مقاومت به خوردگی بیشتر در مقایسه با پوشش‌های ضخیم‌تر می‌شود. از طرفی، رنگ مهم‌ترین خاصیت پوشش‌های تزئینی بوده و شناخته شده‌ترین پوشش سخت تزئینی TiN است. با پوشش‌دهی TiN بر روی زیرلایه‌ای مسطح، این پوشش ظاهری جذاب ایجاد کرده و سختی بالا و سایش کم را به ارمغان می‌آورد.

این پوشش با ظاهری طلایی رنگ و کرمی، قابلیت اعمال روی سطوح شیرآلات ساخته شده از مواد مختلفی مانند آلیاژ برنج و زاماک (سرب خشک) را دارد. این روش قابلیت ایجاد لایه نازک با ضخامت کمتر از ۱۰۰ نانومتر را فراهم کرده و چسبندگی و یکنواختی مناسبی را در روی زیرلایه دارد.

ایسنا

برچسب ها:

شیرآلات ،نانو 
نظرات کاربران
security code
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman