مسکن ارزان دلیلی برای مهاجرت به بهارستان

مسکن ارزان دلیلی برای مهاجرت به بهارستان
Facebook Twitter LinkedIn

۰۹:۳۲ | ۱۳۹۸/۰۵/۱۶

رییس شورای شهرستان بهارستان اوقافی و قولنامه ای املاک را از مشکلات این شهرستان برشمرد و گفت: مهاجرت چند برابری و افزایش جمعیت، در برخی اوقات منجر به تبدیل این منطقه به محل خوابگاه شده است.
به گزارش اخبار ساختمان، حمید آهنگ با بیان اینکه شهرستان بهارستان طی سرشماری آمار نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ ، ۵۳۶ هزار و ۳۲۹ نفر جمعیت دارد و شامل دو بخش گلستان و بوستان و سه شهر گلستان، نسیم شهر ، صالحیه و پنج روستای امام‌زاده باقر (ع) ، ریه، همدانک، اورین و خیرآباد پایین‌ است، اظهارکرد: این شهرستان یکی از پرجمعیت ترین، پرتراکم ترین، کم توسعه و محرومترین شهرستان های استان تهران و کشور محسوب می شود.

وی با اشاره به حضور اقوام و خرده فرهنگ‌های مختلف در این شهرستان، گفت: شهرستان بهارستان در جنوب غربی پایتخت قرار دارد و با عنایت به اجتماع مهاجرین از اقصی نقاط کشور آمیخته‌ای از کلیه آداب و رسوم خاص اجتماعی سراسر کشور را در خود جای داده است .

ساخت ۳۰ مسجد جدید علاوه بر ۱۳۰ مسجد موجود در بهارستان

رییس شورای شهرستان بهارستان با اشاره به ظرفیت‌ها و جاذبه‌های، انقلابی، فرهنگی ومذهبی شهرستان بهارستان، ادامه داد: با توجه به وجود چهار بقعه متبرک زیارتی، بیش از ۴۰۰ هیات مذهبی، ۱۸۰ حسینیه و ۱۳۰ مسجد ساخته شده و ۳۰ مسجد نیز در حال ساخت است.

به گفته وی، ۲۵۰ شهید، ۶۲۶ جانباز ، ۴۰ آزاده، دو امام جمعه و مصلی های اقامه نماز جمعه و چند حوزه علمیه ویژه برادران و خواهران، کتابخانه های متعدد، حضور روحانیت عالم و بسیج مردمی، غالب فرهنگ و عقاید مردم تحت تأثیر قرار گرفته، به‌طوری که از شهرستان بهارستان تحت عنوان «پایگاه و دیار ولایی شور و عاشورائیان» یاد می شود.

آهنگ در ادامه تشریح کرد: نزدیک بودن به پایتخت و فرودگاه بین المللی امام خمینی همچنین دسترسی به اتوبان تهران - ساوه، جاده تهران - ساوه و حضور پایانه حمل و نقل کالای استان تهران در نسیم شهر از دیگر مزیت ها و فرصت های شهرستان بهارستان است که در صورت عدم مدیریت مناسب ممکن است تهدیداتی از جمله مشکلات ترافیکی، افزایش تصادفات راهنمایی و رانندگی و ... را به همراه داشته باشد.

رشد جمعیت با تخصیص سرانه‌ها برابری نمی‌کند

وی در ادامه گفت: علیرغم کارهای انجام شده بسیار زیاد، برنامه ریزی و مدیریت و فعالیت های مسئولین استانی و شهرستانی؛ مهاجرت چند برابری به شهرستان و افزایش جمعیت، در برخی اوقات منجر به تبدیل این منطقه به محل خوابگاهی، افزایش سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت های فرسوده، افزایش تردد سفر ساکنین و کمبود سرانه‌های آموزشی و درمانی، فضای سبز، تفریحی، نشاط و ورزشی شده است و رشد جمعیت با تخصیص سرانه ها برابری نمی‌کند.

رییس شورای اسلامی شهرستان بهارستان با اشاره به فعالیت بخش های صنعتی و تولیدی در این منطقه و فرصت های پیش رو گفت: بیش از ۲۲ هزار واحد صنفی، همچنین بیش از ۱۲۰۰ واحد تولیدی در زمینه سلوزی، شیمیایی، فرآورده های نفتی، کشاورزی، کانی غیر فلزی، خدمات و ... مشغول فعالیت هستند وبیش از ۷۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان به صنایع اختصاص یافته که در مجموع بیش از ۱۵ هزار شغل ایجاد کرده است، اما این تعداد شغل جوابگوی جمعیت این شهرستان نیست

آمادگی شهرستان برای جذب سرمایه‌گذار

آهنگ با تاکید بر توجه به اقتصاد برون‌زا و لزوم جذب سرمایه گذاران از آمادگی مجموعه مدیریت شهری و روستایی برای جذب فعالان اقتصادی و تبدیل شدن این منطقه به یکی از قطب های صنعتی و اقتصادی استان خبر داد.

وی با اشاره به ظرفیت جوانان این شهرستان تصریح کرد: با توجه به رشد جمعیتی شهرستان در زمینه اشتغال علیرغم وجود شهرک ها و لکه های صنعتی و اصناف مختلف و متعدد، در برخی حوزه ها، شاهد نبود شغل مناسب برای افراد آماده به کار ماهر و تحصیل کرده هستیم و متاسفانه پاسخگوی جوانان متقاضی کار و ارباب رجوع نیستیم و امیدواریم در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به "رونق تولید" نامگذاری شده است و با توجه به سیاست های نظام جمهوری اسلامی ایران و دولت ، با عنایت به اقتصاد دانش بیان، مشاوره با نخبگان و کارشناسان و همراهی اصحاب رسانه، موانع تولید بررسی و مرتفع شود.

بیش از ۱۰۰ هزار دانش آموز و ۵۰۰۰ دانشجو در شهرستان مشغول تحصیل‌اند

حمید آهنگ در ادامه با اشاره به ظرفیت های آموزشی وتوانمندی های علمی، فرهنگی و ورزشی شهرستان بهارستان گفت:بیش از یکصدهزار دانش آموز در حال تحصیل در بیش از ۲۶۲ باب مدرسه در مقاطع مختلف هستند، همچنین دو مرکز آموزش عالی دانشگاهی پیام نور و علمی کاربردی فعالیت دارند که با بیش از پنج هزار دانشجو در شهرستان مشغول تحصیل هستند وبیش از سیصد نخبه، استاد، هزاران پژوهشگر، هنرمند، مخترع، فرهنگی و ورزشکار در رسته های مختلف شناسایی شده اند که علی رغم توجه مسئولین نیازمند حمایت همه جانبه و هر چه بیشتر متولیان امور هستند.

وی در ادامه ازمسئولین ذیربط، خیرین و سرمایه گذاران، خواستار تخصیص و افزایش سرانه های علمی و ورزشی بهارستان شد وتصریح کرد: متاسفانه تراکم جمعیتی بالا وشتاب مهاجرپذیری منجر به کمبود امکانات و عدم تعادل امکانات و جمعیت شده و بیشتر مدارس دوشیفته هستند و شاهد هستیم که در برخی کلاس‌ها تعداد دانش آموزان از استاندارد کشوری بالاتر است.

سالن های ورزشی نسبت به تعداد ورزشکاران کم است

به گفته رییس شورای شهرستان بهارستان آهنگ، سالن‌های ورزشی نسبت به جمعیت و ورزشکاران بسیار کم است و امکانات ورزشی بیشتر در دست بخش خصوصی است وهزینه های دریافتی از مراجعه کنندگان، گاهی از توان اقشار ضعیف برنمی آید.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه بهارستان، شهرستان نوپایی بوده و از سال ۹۰ با تفکیک از شهرستان رباط کریم تاسیس شده است، گفت: به دلیل قدمت کم آن، برخی از ادارات هنوز ساختمان‌های مختص به خود را ندارند و در ساختمان‌های استیجاری مشغول به فعالیتند همچنین چندین اداره مشترک نیز با شهرستان رباط کریم داریم که امیدواریم با توجه به دستور، نظر مساعد، پی گیری فرماندار وهمکاری ارگان‌های مربوطه هر چه زودتر ادارات موردنظر استقلال یافته ودر شهرستان مستقر شوند.

در شهرستان تنها یک بیمارستان داریم

آهنگ در ادامه به کمبود سرانه‌های بهداشتی ودرمانی این شهرستان اشاره کرد و گفت: درسطح شهرستان تنها یک بیمارستان فعال، تعدادی خانه بهداشت، درمانگاه، آزمایشگاه، مطب و داروخانه داریم که جوابگوی نیازشهروندان نمی باشند.البته شوراهای اسلامی شهرها و روستاها برنامه ریزی و همکاری لازم در راستای تخصیص وافزایش سرانه‌ها برای ساخت وتکمیل پروژه های جدید ونیمه تمام را انجام داده اند که امیدواریم شاهد رشد امکانات سلامت، بهداشت و ساخت و تکمیل مراکز درمانی باشیم.

مسکن ارزان؛ یکی از دلایل مهاجرت به بهارستان

رییس شورای اسلامی شهرستان بهارستان با بیان اینکه درصد بالایی از ساخت‌وسازها در این شهرستان شخصی است، گفت: پایین بودن قیمت مسکن و دسترسی سریع به پایتخت این انگیزه را در افراد ایجاد کرده است که به این شهرستان مهاجرت کنند، زیرا قیمت مسکن در بهارستان نسبت به شهرستان‌های اطراف کمتر است.

کمبود فضا؛ مانعی برای توسعه فضای سبز

وسعت کمتر از هشتاد کیلومتر مربع شهرستان بهارستان، اوقافی بودن، قولنامه ای بودن، بافت های فرسوده ، سکونت های غیررسمی ، ساخت وساز غیرمجاز و کمبود پارکینگ ها از مشکلات شهرستان است که آهنگ بیان کرد و گفت: کمبود اراضی باعث شده حتی در ایجاد و توسعه فضای سبز با مشکل روبرو شویم.

آهنگ در ادامه افزود: اگرچه چندین سال است که این شهرستان مستقل شده و ادارات جداگانه دارد اما محدودیت فضا و وسعت کم، تاثیر زیادی در کمبود سرانه‌ها دارد. همچنین نبود بعضی از شعب بانک‌ها در سطح شهرستان و نبود شعبه بانک در روستاهای اورین و همدانک با جمعیت بیش از ۳۰ هزار نفر، مردم این شهرستان را دچار مشکل کرده است.

نیازمند تخصیص اعتبار برای تعمیر، تهیه و خرید ناوگان حمل ونقل عمومی هستیم

به گفته این مقام مسئول در شهرستان بهارستان، ناوگان حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری نیز به دلیل استهلاک و قدمت، عموما وضعیت مناسبی ندارند و علی رغم تلاش مدیران این سازمان‌ها در ارائه خدمات بهینه به مسافران، نیازمند عزم جدی تصمیم گران استانی و ملی جهت اختصاص اعتبارات و تسهیلات ملی برای تعمیر، تهیه و خرید خودروهای جدید هستیم.

آهنگ در ادامه با اشاره به لزوم توسعه زیرساخت‌ها و خطوط حمل و نقل ریلی و کاهش بار ترافیکی ناوگان های مسافربری، خواستار ادامه خط ۳ مترو تهران - اسلامشهر و احداث خط و ادامه مترو به بهارستان و رباط کریم برای رفاه حال مسافران و شهروندان شد.

وی همچنین به وضعیت مدیریت بحران در شهرستان اشاره کرد و گفت: با درایت مجموعه مسئولین مدیریت بحران در سالجاری و سال های گذشته درخصوص حوادث طبیعی از جمله بارندگی، زلزله، آتش سوزی و... شاهد آسیب جدی نبودیم و شهرداری‌ها و دهیاری ها با خرید امکانات و ارائه طرح‌های تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده را در دستور کار دارند تا مردم نسبت به نوسازی ومقاوم سازی اماکن درمقابله با بحران های احتمالی ایمن باشند.

رییس شورای شهرستان بهارستان در پایان بر ضرورت اهتمام هر چه بیشتر مجموعه مدیریت شهری و روستایی بر تداوم خدمت رسانی، حضور در میان مردم و برپایی میز خدمت تاکید کرد و همدلی مدیران را فرصتی مناسب برای رفع محرومیت و توسعه و پیشرفت شهرستان بهارستان دانست.

ایسنا

برچسب ها:

مسکن ،قیمت ،زمین ،ساخت 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman