مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان عنوان کرد:

ایمن سازی 67 هزار واحد مسکن روستایی

ایمن سازی 67 هزار واحد مسکن روستایی
Facebook Twitter LinkedIn

۰۹:۲۵ | ۱۴۰۰/۰۴/۲۸

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان با بیان اینکه آمار دقیقی از خانه های نا ایمن در خوزستان وجود ندارد، گفت: در استان خوزستان حدود ۲۶۰ هزار واحد مسکونی روستایی وجود دارد و در برنامه ای که داشته ایم تاکنون حدود ۶۷ هزار واحد از این تعداد ایمن سازی شده اند.
به گزارش اخبار ساختمان، مسعود انصاریان در نشست خبری با موضوع ساخت مسکن محرومان‌ که در محل بنیاد مسکن خوزستان در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: با وجود تلاش ها و اطلاع رسانی های فراوان آن گونه که انتظار می رفت از طرح های ما استقبال نشده است. بنیاد مسکن انقلاب اسلامی حوزه کاری نسبتا وسیعی دارد و جامعه هدف ما نیز عموما جامعه ضعیف و قشر کم درآمد است که در روستاها ساکن هستند؛ طرحی در کشور تحت عنوان مسکن محرومین آغاز شده است که در خوزستان به دلیل انعقاد دیرهنگام تفاهم‌نامه، دیرتر آغاز شد.

وی افزود: در طرح مسکن محرومین براساس تفاهم‌نامه‌هایی که با کمیته امداد و بهزیستی داریم، تسهیلاتی شامل ۱۰۰ میلیون تومان وام با کارمزد پنج درصد و ضمانت سفته زنجیره ای و ۳۰ میلیون تومان وام بلاعوض حتی برای افراد محرومی که تحت پوشش این دو نهاد هم نباشند در نظر گرفته شده است.

مدیر کل بنیاد مسکن خوزستان تصریح کرد: سهمیه استان در این طرح پنج هزار واحد مسکونی است که تاکنون دو هزار واحد آن به زلزله زدگان مسجدسلیمان اختصاص یافته است و با توجه به گرانی های به وجود آمده، مردم نتوانستند مسکن خود را تکمیل کنند. سه هزار واحد دیگر را بین دیگر شهرستان های استان برای کسانی که فاقد مسکن یا فاقد مسکن مناسب هستند تقسیم کردیم تا بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.

مردم از فرصت طرح مسکن محرومین استفاده کنند

انصاریان ادامه داد: به فرمانداران نامه زدیم و قرار شد از طریق دهیاری ها این موضوع اطلاع رسانی شود تا افراد بد مسکن، بتوانند از این طریق خانه ای را با شرایط مناسب بسازند و در آن سکونت داشته باشند؛ به مدیران شهرستان ها نیز تاکید می کنم که به روستاها سر بزنند و کارشناسان بررسی کنند و افراد بدمسکن را شناسایی و به آنها پیشنهاد دهند که از این فرصت استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه دوره بازپرداخت وام مسکن محرومین ۲۰ سال است، گفت: برخی افراد هنوز مدارک مورد نیاز جهت دریافت تسهیلات را ارائه نداده اند و متقاضیانی که تا کنون در سامانه ثبت شده اند نزدیک به ۵۰۰ نفر هستند. در این طرح، صدور پروانه از سوی دهیاری ها رایگان است و نقشه ساختمان نیز از طرف بنیاد مسکن به صورت رایگان انجام می شود.

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان گفت: مردم ساکن در شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر می توانند در این طرح شرکت کنند. همچنین از ادارات بهزیستی و کمیته امداد استان درخواست کردیم تا افراد روستایی فاقد مسکن تحت پوشش خود را معرفی کنند.

مدیر کل بنیاد مسکن خوزستان با اشاره به اینکه تفاهم نامه طرح مسکن محرومین بین بنیاد مسکن، استانداری خوزستان و سازمان برنامه و بودجه کشور منعقد شده است، گفت: بیشترین اعتبار و سهمیه برای مناطق محروم در نظر گرفته شده است و چنانچه این اعتبارات جذب شوند و همچنان متقاضی برای دریافت اعتبارات وجود داشته باشیم، از مرکز اقدام به تامین اعتبار خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: استان خوزستان در بخش های مختلف محرومیت دارد؛ یکی از آنها وجود مسکن نامناسب یا ناایمن در شهرهای کوچک و روستاها است؛ تلاش ما بر این است که از محل اعتبار طرح ویژه مقاوم سازی مسکن روستایی یا طرح های مشابه مانند مسکن محرومین بتوانیم این واحدها را مقاوم سازی و در برابر بلایای طبیعی ایمن کنیم تا در مقابل سیل یا زلزله جان مردم حفظ شود و در کنار آن مردم از یک مسکن در شأن خود استفاده کنند.

مدیر کل بنیاد مسکن خوزستان گفت: در برخی از مناطق شمالی و کوهپایه ای خوزستان مردم همچنان در خانه های خشکه چین زندگی می کنند و در مناطق جنوبی نیز در خانه های ساخته شده با بلوک خشک روی هم چیده، زندگی می کنند که بر اثر سیل یا زلزله ای ضعیف، تخریب می شوند.

انصاریان با بیان اینکه آمار دقیقی از خانه های نا ایمن در خوزستان وجود ندارد، اظهار کرد: در استان خوزستان حدود ۲۶۰ هزار واحد مسکونی روستایی وجود دارد. در برنامه ای که داشته ایم تاکنون حدود ۶۷ هزار واحد ایمن سازی شده اند اما آمار دقیقی از واحدهای ناایمن یا خشکه چین در سرشماری‌ها نداریم زیرا در سرشماری ها تعداد کل واحدهای مسکونی روستایی شمارش می شود.

نیمی از واحدهای مسکونی روستایی خوزستان ناایمن هستند

وی عنوان کرد: با توجه به شناختی که از مناطق مختلف داریم، نیمی از این واحدها ناایمن هستند که از آن ها می توان به مناطق سردشت و شهیون در دزفول، الوارگرمسیری، بخش هتی در لالی، اندیکا، بخش گلگیر مسجدسلیمان، بخش سوسن ایذه، دهدز، بخش صیدون باغملک، تشان و زیدون بهبهان اشاره کرد.

انصاریان با بیان اینکه یک هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی آسیب دیده در زلزله مسجدسلیمان در حال بازسازی هستند، گفت: علاوه بر طرح بازسازی منازل آسیب دیده از زلزله در مسجدسلیمان، طرح بازسازی بافت فرسوده برای یک هزار واحد مسکونی در مسجدسلیمان را اجرا می کنیم که در این راستا وام ۱۰۰ میلیون تومانی و مبالغی نیز بلاعوض پرداخت می شود.

وی افزود: برای هشت هزار واحد مسکونی مصوبه برای ساخت داریم که یک هزار واحد از این تعداد را در حال اجرا داریم و منتظر هستیم مابقی این واحدها از سوی دولت ابلاغ شوند؛ این واحدها شناسایی و تشکیل پرونده داده شده است.

مدیر کل بنیاد مسکن خوزستان با اشاره به اینکه وام مقاوم سازی مسکن از ۵۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است، گفت: این شرایط یک فرصت است که توسط دولت و نظام فراهم شده است. سیستم بانکی با ما همکاری خوبی دارد و با افراد معرفی شده، قرارداد منعقد می کنند و در این زمینه فعلا مشکلی نداریم.

انصاریان خاطرنشان کرد: مردم باید برای شرکت در این طرح پا پیش بگذارند. در برخی از شهرستان ها با عدم استقبال مردم در خصوص شرکت در این طرح مواجه شده ایم. اعتبارات زمان دار هستند و اگر به موقع اقدام نکنیم و همکاری مردم جذب نشود اعتبارات برگشت خواهند خورد.

مدیر کل بنیاد مسکن خوزستان با اشاره به اینکه میزان مشارکت مردم استان های دیگر نسبت به استان خوزستان بسیار بالا بوده است، افزود: با وجود تلاش ها و اطلاع رسانی های فراوان آن گونه که انتظار می رفت مردم از طرح های ما استقبال نکردند. این در حالی است که در سال گذشته بیش از دو هزار بنر جهت اطلاع رسانی تهیه و نصب شد.

ایسنا

برچسب ها:

مسکن روستایی ،خوزستان 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman