توسط رییس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازى انجام شد:

تشریح اهداف راه اندازى سامانه پایش انرژی

تشریح اهداف راه اندازى سامانه پایش انرژی
Facebook Twitter LinkedIn

۱۵:۲۶ | ۱۳۹۹/۰۷/۲۲

رییس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازى مبحث ١٩ مقررات ملى و كنترل ساختمان را از پیشروترین مباحث در حوزه ساختمان برشمرد و اهداف راه اندازى سامانه پایش را اعلام كرد.
به گزارش اخبار ساختمان، رییس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازى در مراسم رونمایى از سامانه پایش اطلاعات انرژى در ساختمان، ضمن معرفى ویژگى هاى سامانه، گفت: در كشورمان متاسفانه كارنامه قابل قبولى براى مصرف انرژى وجود ندارد. در عین حال چشم اندازهاى روشنى نیز وجود ندارد. به همین دلیل ضرورت دارد تا در بخش ساختمان، برنامه های كاهش مصرف انرژى تدوین و تهیه شود.

رییس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازى، ادامه داد: یك ششم رایانه انرژى در دنیا را امروزه ایران، پرداخت مى كند كه حدود ١٧ درصد است. این در حالی است كه جمعیت ایران یك درصد جمعیت دنیاست. در عین حال مصرف بالاى انرژى از سوى پردرآمدها انجام می شود كه این روند باید اصلاح شود.

شکرچی‌زاده ضمن تاکید بر این مطلب که ازران بودن انرژی سبب کاهش انگیزه بخش خصوصی است، یادآور شد: چنانچه مصرف انرژی با این شیوه ادامه یابد در سال ۱۴۲۰ شاهد میزان روزانه مصرف گاز به مقدار ۵۰۰ میلیون مترمکعب خواهیم بود و به همین دلیل ضرورت دارد تا هرچه سریعتر نسبت به کاهش مصرف انرژی در ساختمان و سایر حوزه ها اقدام لازم انجام بگیرد.

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: ایران خود یکی از تولیدکنندگان بزرگ گاز در کشور است و باید پیگیری های لازم در خصوص کاهش مصرف انرژی انجام شود.

وی تصریح کرد: از سال ۷۸ بخش طراحی انرژی در مرکز تحقیقات تشکیل شد و در طول سال های گذشته شاهد بودیم که هم در بخش طراحی و هم مصرف انرژی اقدامات موثری در مرکز تحقیقات انجام شده است. این اقدامات در حوزه انرژی و کاهش مصرف انرژی با انجام ویرایش ها انجام شد. در خصوص مبحث ۱۹ مقررات ملی و کنترل ساختمان٫ کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها، ویرایش چهارم انجام شد که هفته های گذشته با موافقت وزیر راه و شهرسازی تصویب و ابلاغ شد.

شکرچی‌زاده بخشی دیگر از اقدامات مرکز تحقیقات را در خصوص کاهش مصرف انرژی، آموزش و استفاده از ظرفیت مشاوران عنوان کرد و توضیح داد: سامانه پایش اطلاعات مصرف انرژی الگوهای مصرف ساختمان ها را ارزیابی می کند و ساختمان‌هایی که الگوی مصرف انرژی نامناسبی دارند شناسایی خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: راهنمایی لازم برای شرکت ها انجام شده که امید است بیشترین پتانسیل مصرف صرفه جویی تهیه شود.

رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی تصریح کرد: مقررات و آیین‌نامه ها باید انطباق بیشتری با واقعیت و موارد اجرایی داشته باشند و باید امکان تهیه اطلاعات تفکیک شده برای ساختمان ها از طریق منابع کافی ایجاد شود.

شکرچی زاده در عین حال گفت: الگوی ملی ساختمان های سبز در حال تدوین نهایی است و سامانه پایش انرژی اطلاعات ساختمان با نظر مساعد معاونت مسکن و ساختمان، با همراهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و برنامه توسعه عمران ملل متحد در ایران تهیه و تدوین شد که امروز مراسم رونمایی و بهره برداری از این سامانه انجام شد.

پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی

اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman