ورق سیاه چیست؟ + قیمت

ورق سیاه چیست؟ + قیمت
Facebook Twitter LinkedIn

۱۰:۱۷ | ۱۳۹۸/۰۳/۱۳

ورق های فولادی سیاه (نورد گرم) با نام انگلیسی Hot Rolled Sheet شناخته می شوند. به طور کلی ورق گالوانیزه گرم، از دو نوع فولاد 36A و 1011A که هر دو نوعی فولاد کم کربن هستند ساخته شده است و در اکثر صنایع به کار می رود. 36A به راحتی جوشکاری می شود و فرآیند عملیات حرارتی آن را تقویت می کند. 1011A با استحکام بالا، فولادی با شکل پذیری فوق العاده است که معمولا برای ساخت ظروف استفاده می شود.
به گزارش اخبار ساختمان، بر خلاف فولاد نورد سرد، فولاد نورد گرم دارای سطح نازکتری است که می تواند در برابر خوردگی مقاومت کند. ورق هایی که در ساختمان سازی استفاده می شود، از نوع تجاری ST33 تا ST52 متغیر است؛ نرمی و سختی این ورق ها با توجه به نوع آلیاژ به کار رفته در آن متفاوت خواهد بود؛ هرچه درصد کربن در ورقه های فولادی بیشتر باشد، ورق سخت تر است.

فرایند تولید ورق سیاه

تولید ورق سیاه (گرم) ورق های نورد گرم در دمای بالا در کارخانه های نورد تولید می شود. ورق های گرم، در کارخانه های فولاد سازی مستقیماً از شمش ورق (بیلت) و گنداله آهن (پودر سنگ آهن پس از استخراج از معادن، در کارخانه به گندله آهن تبدیل می شود) تولید می شوند. گندله آهن، ماده ای خام است؛ برای پخته شدن حرارت می بیند؛ در طی فرآیند حرارتی، مگنتیت به هماتیت تبدیل شده و گندله به آهن اسفنجی تبدیل می گردد. سپس در کوره های قوس الکتریکی ذوب و تبدیل به فولاد مذاب می شود.

در مرحله بعد، فولاد مذاب به تختال (اسلب) تبدیل و سپس خنک می شود؛ در پایان به صورت ورق فلزی یا کلاف رول در می آید. در حین عملیات تولید، مواد شیمیایی مختلفی به خط تولید اضافه می کنند تا در خواص محصول تغییراتی داده باشند. محصولات تولید شده با استفاده از ورق نورد گرم به دو شکل ساختاری I و H که در تجارت با نام های I-beams و H-beams، شناخته می شوند تولید می شوند.

در فرآیند نورد گرم، عملیات آسیاب فولاد در دماهای بالاتر از 1700 درجه فارنهایت انجام می شود؛ سپس در طول حرارت، به صورت ورقه، تحت فشار، ضخامت آن کاهش می یابد؛ انجام فرآیند در دماهای خاص، از کریستالیزه شدن فولادد جلوگیری می کند. در عملیات رولینگ، به منظور حذف کریستال ها، دمای مجدداً تنظیم می شود. حرارت بالا، شکل پذیری فلز را آسان تر می کند و همچنین ورقه هایی با اندازه های بزرگتر تولید می شود.

انواع ورق سیاه

ورق های سیاه، در دو نوع ورق سیاه صنعتی و ورق سیاه معمولی با استانداردهای مختلف تولید می شود.
نوع صنعتی آن با نام تجاری ST37 و نوع معمولی آن با نام تجاری A516-GR60,70 و A285-GR C و A283-GR C و ST52 در بازار وجود دارد. بیشترین کاربرد مصارف صنعتی ورق های نورد گرم از نوع ST37 و در صنایع ساختمانی و ساخت سوله ها، پروژه های مخزن سازی و سد سازی و ... می باشد.

ضخامت نمونه های موجود دربازار تا ضخامت در حدود 60 میلی متر است؛ این ورق ها قابل برش به قطعات کوچکتری هستند. به طور مثال، ورقی با ضخامت 4 میلی متر، 100 سانتی متر عرض و 125 سانتی متر طول دارد.

ورق گالوانیزه

نوع استاندارد دیگر در ابعاد 150 سانتی متر عرض و 600 سانتی متر عرضه می شود. برخی از ابعاد ورق سیاه رایج در بازار به شرح زیر است: ورق سیاه 2000*1000 میلی متر ورق سیاه 2500*1250 میلی متر ورق سیاه 6000*1000 میلی متر ورق سیاه 6000*1500 میلی متر ورق سیاه 1000*2000 میلی متر ورق سیاه 6000*2000 میلی متر ورق سیاه 12000*2000 میلی متر ورق سیاه (نورد گرم) برای تولید مقاطع ساده یا ورق های فلزی استفاده می شود.

کاربردهای رایج برای این نوع ورق ها عبارتند از:

* مصالح فلزی ساختمان

* قطعات خودرو

* ساخت آبگرمکن

* تولید تجهیزات کشاورزی

* ساخت رینگ و چرخ

* صنایع تانکرسازی

* ساخت مخازن خاص کشتی سازی

* صنایع فلزی سنگین و ...


ورق سیاه کیلویی چند؟


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman