نوسازی بافت فرسوده به جای شهرک سازی اقماری

نوسازی بافت فرسوده به جای شهرک سازی اقماری
Facebook Twitter LinkedIn

۱۲:۳۶ | ۱۴۰۲/۰۹/۲۳

استاندار تهران در ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران گفت: به جای ساخت شهرک های اقماری اطراف تهران و ایجاد زیرساخت‌، می باید به نوسازی بافت فرسوده پرداخت. به این ترتیب کسری از تسهیلات بانکی حوزه مسکن نیز باید به این منظور اختصاص یابد.

به گزارش اخبار ساختمان، فخاری در پنجمین جلسه ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران که عصر روز گذشته با حضور شهردار تهران، رئیس شورای اسلامی شهر، معاون شهرسازی و معماری، معاون خدمات شهری، معاون امور فرهنگی و اجتماعی و مدیرعاملان بانک مسکن و شهر برگزار شد، با یادآوری آنکه همه اقدامات و تلاش ها برای کسب رضایت خداوند متعال و شهروندان محترم در حال انجام است، بیان داشت: همین رضایت مردمی، موجبات سرمایه اجتماعی برای هر سیستمی است.

وی با اشاره به ابعاد مشکلات موجود در شهر، خاطرنشان کرد: ساماندهی برخی از این مسائل نیازمند عزم ملی است؛ منابع ما در تهران اندک است و جمعیت این شهر زیاد. مشکلات زیادی در تهران امروز وجود دارد. هدفگذاری های صورت گرفته برای حل مشکلات مناطق مختلف البته کاملاً مناسب است.

استاندار تهران علاج مشکل تهران را بازآفرینی شهری دانست و تصریح کرد: نقطه شروع آبادانی شهر باید «بازآفرینی» تعریف شود. موضوع بازآفرینی بافت فرسوده از بیش از ۲ دهه گذشته آغاز شده است.

فخاری در ادامه با یادآوری آنکه ساختمان های موجود در شهر روزانه در حال فرسوده تر شدن است، تأکید کرد: اگر تعجیل صورت نپذیرد، این فرایند سرعت خواهد گرفت. هرچه سریعتر باید مقابل فرسوده تر شدن شهر را گرفت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: امروز ۵۲ درصد از درآمدهای مالیاتی کشور و ۳۰ درصد از تولید ثروت ملی کشور در تهران حاصل می شود. با این همه متأسفانه برای حل مشکلات انباشته شده در این سال ها اعتبارات کمی در نظر گرفته شده است.

استاندار تهران حل مشکلات شهر را بدون هم افزایی همه دستگاه ها نشدنی دانست و گفت: نباید تلاش ها را برای بازآفرینی شهر متوقف کرد. حل و فصل نظام مسائل شناسایی شده مناطق ۲۲گانه باید در دستور کار قرار گیرد.

فخاری افزود: به‌جای ساخت شهرک های اقماری اطراف تهران و ایجاد زیرساخت‌، می باید به نوسازی بافت فرسوده پرداخت. به این ترتیب کسری از تسهیلات بانکی حوزه مسکن نیز باید به این منظور اختصاص یابد. چرا که بازآفرینی بافت فرسوده بخشی از طرح های ملی مسکن است.

وی در خاتمه ضرورت سند دار شدن املاک واقع در بافت فرسوده را یادآوری و اظهار داشت: یکی از مهمترین موانع بازآفرینی بافت فرسوده همین مشکلات حقوقی است. نباید فراموش کرد عمده ساکنان این بافت از اقشار آسیب پذیر جامعه هستند؛ تا حد امکان برای حل مسایل باید به آنها مساعدت کرد.

ایسنا


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman