نگاهی به ساختمان های اعجاب آور_بخش اول

نگاهی به ساختمان های اعجاب آور_بخش اول
Facebook Twitter LinkedIn

۱۶:۲۹ | ۱۳۹۸/۰۴/۲۷

بسیاری از ما با عجایب هفت گانه دنیای باستان آشنا هستیم. این سازه‌ها به دلیل ساخته شدن با تکنیک‌های محدود و ابزار‌های ابتدایی، شاهکار‌های قابل توجه معماری و مهندسی به شمار می‌آیند. با این حال، برخی از ساختمان‌های امروزی و مدرن نیز چیزی کم از آن‌ها ندارند چرا که فناوری‌ها و طراحی‌های به کار رفته در ساخت آن‌ها جلوتر از زمان خودشان است.
به گزارش اخبار ساختمان، ساختمان‌هایی که دیدن‌شان به احتمال زیاد، هوش از سرتان می‌برد. در این مقال، با چند ساختمان دارای معماری مدرن و شگفت انگیز آشنا می‌شوید و درباره ویژگی‌های آن‌ها خواهید خواند.

ساختمانی تا خورده!


ساختمان‌هایی که دیدن‌شان هوش از سرتان می‌برد! / از کج‌ترین ساختمان تا برج خیارشور + تصاویر


* نام: مرکز فرهنگی حیدرعلی اف
* مکان: باکو| آذربایجان
* طراح: زا‌ها حدید

مجموعه فرهنگی حیدر علی اف، ساختمانی با زیر بنای بیش از ۵۷ هزار متر مربع، دارای فرمی چشم‌نواز و به یاد ماندنی است. هندسه مواج، سیالیّت و استفاده نکردن از گوشه‌های تند، سبب شده است به این بنا توجه زیادی شود.

در واقع این ساختمان دارای یک طرح معماری خاص است که در آن خطوط منحنی ملایم ناگهان مثل یک تکه پارچه در زاویه‌های تندی تا می‌خورند. زا‌ها حدید هنرمند مشهور انگلیسی- عراقی که آثار و طراحی‌های او از قوس، حجم، حرکت و جریان تاثیر می‌گیرند، معمار و طراح این سازه است.

این مرکز فرهنگی یکی از مهم‌ترین و پربازدیدترین دیدنی‌های باکو است و به عنوان نمادی از شهر باکوی مدرن شناخته می‌شود. معماری متفاوت و ساختارشکن این سازه در برابر معماری‌های خشک و بی روح شوروی سابق قرار گرفته است. در خور ذکر است که زا‌ها حدید جایزه بهترین طرح معماری سال ۲۰۱۴ را از سوی موزه طراحی برای طراحی مرکز فرهنگی حیدر علی اف دریافت کرد.

کج‌ترین برج دنیا!


ساختمان‌هایی که دیدن‌شان هوش از سرتان می‌برد! / از کج‌ترین ساختمان تا برج خیارشور + تصاویر


* نام: برج کپیتال گیت
* مکان: ابوظبی|امارات
* طراح: ماترین دوفرین

برج کپیتال گیت یا دروازه بزرگ در کشور امارات، شهر ابوظبی و در مرکز ملی نمایشگاه‌های این شهر واقع شده است. این برج ۳۵ طبقه، دارای یک هتل پنج ستاره با ۲۰۰ اتاق است. در ساخت برج کپیتال گیت که طراحی آن توسط ماترین دوفرین، از برترین معماران جهان انجام شده از فولاد ضد زنگ، بتن و شیشه استفاده شده است.

از نکات قابل توجه درباره این برج زیبا می‌توان به نمای آن که دارای انحنای زیاد است، اشاره کرد. در سال ۲۰۱۰، این برج که شیب آن حتی بیشتر از برج پیزای ایتالیاست، با ۱۸ درجه خمیدگی به عنوان کج‌ترین برج ساخته شده توسط بشر در کتاب رکورد‌های گینس به ثبت رسید.

در سراسر برج که شکل آن تداعی کننده یک موج است، از ۱۲ هزار و ۵۰۰ پنل شیشه‌ای مختلف، با ۷۲۸ شکل متمایزی که از شکل‌های مختلف الماس الگوبرداری شده اند، استفاده شده است. برای این که ساختمان در برابر نیروی جاذبه و وزش باد و امواج زلزله تاب بیاورد، ریشه‌ای ۳۰ متری برای آن در نظر گرفته شده است.

برج خیارشور!


ساختمان‌هایی که دیدن‌شان هوش از سرتان می‌برد! / از کج‌ترین ساختمان تا برج خیارشور + تصاویر


* نام: برج سنت ماری آکس
* مکان: انگلستان|لندن
* طراح: نورمن فاستر و مهندسان آروپ

سنت ماری ۳۰ یا ساختمان سوئیس ری که به صورت غیررسمی، خیار ترشی یا برج خیارشور نیز نامیده می‌شود، آسمان‌خراشی در منطقه تجاری شهر لندن است. این برج در دسامبر ۲۰۰۳ تکمیل و در اواخر می ۲۰۰۴، بازگشایی شد.

نورمن فاستر معمار این برج به کمک تکنیک معماری پارامتریک توانست ساختمانی را که از نظر آیرودینامیک در مقابل باد حداقل مقاومت را دارد، طراحی کند. از خصوصیات بارز این ساختمان، مسدود نشدن دید به محیط اطراف است. فاستر با این طراحی اولین ساختمان پایدار را در شهر لندن طراحی کرد. این ساختمان دارای شش محور استوانه‌ای است که نقش تهویه دارند.

این استوانه‌ها که توسط شیشه‌های دو جداره از دیگر فضا‌ها جدا شده‌اند مصرف انرژی ساختمان را به نصف مقدار مصرف برج‌های مشابه رسانده اند. استوانه‌های ذکر شده در تابستان هوای گرم را به خارج ساختمان هدایت و در زمستان با استفاده از سامانه گرمایش خورشیدی غیرفعال به گرمایش ساختمان کمک می‌کنند. بخش بیرونی ساختمان از ۲۴ هزار مترمربع شیشه تشکیل شده و شامل ۵۵ هزار صفحه شیشه مثلثی شکل و خاکستری رنگی است که در جذب نشدن تابش ناخواسته خورشید نقش دارند.

بنایی ۱۰ انگشتی!


ساختمان‌هایی که دیدن‌شان هوش از سرتان می‌برد! / از کج‌ترین ساختمان تا برج خیارشور + تصاویر


* نام: موزه علم و هنر
* مکان: سنگاپور
* طراح: موشه سفدی

موزه هنر و علم سنگاپور که اولین موزه علم و هنر جهان شناخته می‌شود، در ۱۷ فوریه ۲۰۱۱ به مساحت ۶ هزار متر مربع افتتاح شد. موزه علم و هنر در مجاورت خلیج مارینا بنا شده است و جزو مجموعه تفریحی شن‌های خلیج مارینا به شمار می‌آید.

طراحی دایره‌شکل این سازه شامل ۱۰ زبانه است که نمادی از ۱۰ انگشت انسان هستند و در قالب سازه‌هایی برای ایجاد شکل گل نیلوفر گسترش یافته اند. طراحی این موزه به شکل یک دست باعث شده است به آن لقب «دست خوش‌آمدگویی سنگاپور» داده شود. شکل ظاهری موزه آن را به نمادی از یک پل میان هنر و علم و ترکیب زیبای عملکرد و فناوری تبدیل کرده است.

از بخش‌های قابل توجه در این موزه سقف بشقاب شکل آن است که به کانال آب‌رو باران مجهز است. آب بارانی که توسط این کانال در سقف کاسه مانند سازه گرد می‌آید به شکل آبشاری ۳۵ متری به برکه مرکزی داخل صحن ورودی فرو می‌ریزد. بخشی از آب باران نیز به سامانه تصفیه و گردش آب مرکزی ساختمان وارد و برای سرویس‌های بهداشتی و شست و شو استفاده می‌شود.

از دیگر ویژگی‌های این سازه، پنجره‌های سقفی گسترده در هر بخش برگ مانند است که نور روز را به طور کامل وارد محیط بسته موزه می‌کنند.

ایلنا

برچسب ها:

ساختمان ،معماری ،ساخت ،بنا 
اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman